ComeuntoChrist.org Ανά τον κόσμο
Άνθρωποι
Αξίες
Τα πιστεύω
Επίσκεψη
.

Ιεραποστολικό έργο

Ιεραποστολική Εκκλησία

Φαντασθείτε ότι βρήκατε τη θεραπεία για τον καρκίνο. Πόσο επειγόντως θα διαδίδατε τα νέα της ανακάλυψής σας; Σε ποιον θα το λέγατε; Το Ευαγγέλιο τού Ιησού Χριστού είναι η θεραπεία για τόσα πολλά από τα δεινά της ζωής, ώστε οι μορμόνοι θέλουν να μοιρασθούν τα καλά νέα της αιώνιας ζωής με την ίδια σπουδή.

Η Εκκλησία του Κυρίου πάντοτε ήταν ιεραποστολική Εκκλησία. Η ζωή του Ιησού Χριστού ήταν το τέλειο παράδειγμα ιεραποστολικού έργου. Κατά τη διάρκεια της διακονίας Του επάνω στη γη δίδασκε το Ευαγγέλιο πάντοτε, σε όλα τα μέρη και σε όλους τους ανθρώπους. Ο Ιησούς δίδαξε τους μορφωμένους άνδρες στον ναό, τους αμαρτωλούς, τους πιστούς και τους απίστους. Κάλεσε επίσης αποστόλους και άλλους μαθητές να κηρύξουν το Ευαγγέλιο, ούτως ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορέσουν να ακούσουν για τις ευλογίες του Ευαγγελίου Του. Το μεγαλύτερο μέρος από το κήρυγμά τους κατά τη διάρκεια της ζωής του Χριστού ήταν προς τον ίδιο τον λαό τους, τους Ιουδαίους. Αφού ανέστη ο Ιησούς, επισκέφθηκε τους αποστόλους Του και τους απέστειλε να κηρύξουν στους Εθνικούς. Τους προσέταξε: «Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο, και κηρύξτε το ευαγγέλιο σε όλη την κτίση» (Κατά Μάρκον 16:15).

Γιατί οι μορμόνοι στέλνουν ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο

Ότι κάνουν οι μορμόνοι ιεραποστολικό έργο είναι ένα από τα πιο ανεγνωρισμένα χαρακτηριστικά της Εκκλησίας. Τώρα εκατοντάδες χιλιάδες ιεραποστόλων βαδίζουν, οδηγούν ή ποδηλατούν σε όλον τον κόσμο, μοιράζοντας αντίτυπα από το Βιβλίο του Μόρμον και διαδίδοντας το Ευαγγέλιο στους ανθρώπους που συναντούν. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, οι περισσότεροι εξ αυτών κάτω των 25 ετών, προθυμοποιούνται να αφήσουν το σπίτι τους με δικά τους έξοδα και να αφιερώσουν μία περίοδο της ζωής τους στην κήρυξη του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού;

Ο Κύριος είπε: «να διακηρύξεις το ευαγγέλιό μου από χώρα σε χώρα, και από πόλη σε πόλη… δώσε τη μαρτυρία σου σε κάθε τόπο, σε κάθε λαό» (Διδαχή και Διαθήκες 66:5,7). Παίρνουμε στα σοβαρά αυτήν την εντολή και αναζητούμε ευκαιρίες να μοιρασθούμε τις ευλογίες που έχουμε λάβει, ζώντας το Ευαγγέλιο με όλους που μπορούμε. Ο Ιησούς δίδαξε: «Αν κάποιος δεν γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δεν μπορεί να μπει στη βασιλεία τού Θεού» (Κατά Ιωάννην 3:5). Γνωρίζοντας πως ορισμένες διατάξεις, όπως η βάπτιση, είναι απαραίτητες για να επιστρέψουμε και να ζήσουμε με τον Επουράνιο Πατέρα μας, αισθανόμαστε επιτακτική ανάγκη να μοιρασθούμε αυτήν την ευλογία με όλους που μπορούμε. Το πρώτο μας ενδιαφέρον ως Εκκλησία -- είναι ότι όσα περισσότερα μπορούν από τα τέκνα των ανθρώπων θα σωθούν και θα υπερυψωθούν. Ενώ κατεργαζόμεθα τη δική μας σωτηρία, θέλουμε να βοηθήσουμε τους γύρω μας να κάνουμε το ίδιο. Επειδή είμαστε όλοι υιοί και θυγατέρες του Επουράνιου Πατέρα μας, όσοι περισσότεροι από εμάς είμαστε εις θέσιν να μάθουμε και να τηρούμε τις εντολές Του και να απολαύσουμε αιώνια ζωή, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είμαστε όλοι.

Τι κάνουν οι ιεραπόστολοι

Οι περισσότεροι ιεραπόστολοι της Εκκλησίας είναι περί τα είκοσι έτη, μολονότι πολλά μέλη προσφέρονται επίσης να υπηρετήσουν αφού συνταξιοδοτηθούν. Όλοι οι μελλοντικοί ιεραπόστολοι υποβάλλουν αιτήσεις στην έδρα της Εκκλησίας και λαμβάνουν μία κλήση σε μία συγκεκριμένη ιεραποστολή σε όλον τον κόσμο. Περνούν λίγες εβδομάδες σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο, όπου ορισμένοι από αυτούς μαθαίνουν μία νέα γλώσσα και όλοι τους μελετούν ενδελεχώς και ασκούνται στη διδασκαλία του Ευαγγελίου. Κατόπιν αναχωρούν για τις καθορισμένες τοποθεσίες τους και αρχίζουν την υπηρέτησή τους. Η ζωή των ιεραποστόλων είναι εντελώς αφοσιωμένη στη διάδοση του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού. Πληρώνουν τα δικά τους έξοδα και αναβάλλουν το σχολείο, τα ραντεβού και την εργασία για δύο χρόνια, προκειμένου να εστιάσουν εντελώς στην επιτέλεση του έργου του Κυρίου.

Ένα σύνηθες πρωινό για έναν ιεραπόστολο μπορεί να αποτελείται από: εγερτήριο στις 6:30 π.μ., μελέτη των γραφών και συνάντηση με νέους ανθρώπους για να διαδώσει το Ευαγγέλιο. Το απόγευμα μπορεί να περιλαμβάνει τη συζήτηση ευαγγελικών μαθημάτων με ανθρώπους που συναντούν και εθελούσια συμμετοχή για υπηρεσία στην κοινότητα. Η καλή νύκτα τους βρίσκει να διδάσκουν το Ευαγγέλιο σε άτομα που ενδιαφέρονται και να τους βοηθούν να μάθουν και να τηρούν τις εντολές του Θεού ή να παρευρίσκονται σε μία τελετή βαπτίσματος για κάποιον που έχει αποφασίσει να προσχωρήσει στην Εκκλησία. Επιστρέφουν σπίτι περίπου στις 9:30 μ.μ. και πέφτουν στο κρεβάτι, συνήθως εξουθενωμένοι και ευτυχισμένοι.

Κάθε μέλος, ένας ιεραπόστολος

Δεν είναι μόνον οι πλήρους απασχολήσεως ιεραπόστολοί μας που διαδίδουν το Ευαγγέλιο. Επειδή πιστεύουμε ότι το Ευαγγέλιο τού Ιησού Χριστού είναι ο τρόπος προς την αληθινή ευτυχία, θέλουμε να πούμε σε όσο περισσότερους φίλους μας και την οικογένεια μπορούμε σχετικά με αυτό. Πιστεύουμε, όπως δίδαξε ο Πέτρος στην Καινή Διαθήκη, ότι θα πρέπει να είμαστε

Ασφαλώς η πιο πειστική μαρτυρία είναι η καλή, ευτυχισμένη ζωή ενός ατόμου που ζει σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Χριστού, αλλά εμείς επίσης αισθανόμαστε ότι με το να μοιραζόμαστε τις ατομικές εμπειρίες μας με άλλους είναι ένας σπουδαίος τρόπος να τους προσκαλέσουμε να γνωρίσουν περισσότερα για τον Ιησού Χριστό.

Η διάδοση του Ευαγγελίου δεν είναι πάντοτε εύκολη, ωστόσο. Πολλοί από εμάς αισθανόμαστε φόβο μήπως προσβάλουμε τους φίλους μας, μήπως φαινόμαστε ότι τους πιέζουμε ή λέμε κάτι που θα μπορούσε να παρερμηνευθεί. Παίρνουμε θάρρος και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να βρούμε έναν τρόπο να μιλήσουμε για το πόσο πολύ σημαίνει το Ευαγγέλιο για εμάς, ενώ σεβόμαστε πιστεύω και επιλογές άλλων ανθρώπων. Είμαστε κατενθουσιασμένοι, όταν φίλοι συμμετέχουν στις χαρές από τον τρόπο ζωής σύμφωνα με το Ευαγγέλιο. Αυτό μπορεί να συμβεί με την προσέλευση στις συγκεντρώσεις και τις δραστηριότητες της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και με τη συνάντηση με ιεραποστόλους για να μιλήσουν σχετικά με το πώς μπορεί να ευλογήσει τη ζωή τους το Ευαγγέλιο. Αν θέλετε να κάνετε τους μορμόνους ευτυχισμένους, ρωτήστε αν μπορείτε να επισκεφθείτε την Εκκλησία τους. Ωστόσο, αγαπούμε τους φίλους μας είτε αποδέχονται τις διδασκαλίες της Εκκλησίας μας είτε όχι.

Υπηρετώντας χριστιανικές ιεραποστολές

Οι ιεραπόστολοι διαδίδουν ένα πράγμα και μόνον ένα πράγμα -- το Ευαγγέλιο τού Σωτήρος μας, Ιησού Χριστού. Σαν τον Νεφί «μιλάμε για το Χριστό, χαιρόμαστε με το Χριστό, κηρύττουμε για το Χριστό, προφητεύουμε για το Χριστό, και γράφουμε σύμφωνα με τις προφητείες μας, ώστε τα παιδιά μας να ξέρουν σε ποια πηγή να στραφούν για άφεση των αμαρτιών τους» (Νεφί Β΄ 25:26). Μπορεί να φαίνεται παράξενο που εστιάζουμε τόσο πολύ τη ζωή μας στον Ιησού Χριστό, αλλά η σοφία του Ευαγγελίου ισχύει στα πάντα, από τον σκοπό της ζωής μέχρι το πώς προσεγγίζουμε την εργασία μας, πώς κατανοούμε τους άλλους, ακόμη και το πώς φροντίζουμε το σώμα μας. Οι διδασκαλίες του Ιησού Χριστού έχουν περισσότερη δύναμη να φέρνουν παντοτινή ευτυχία από όλη την επιτυχία και την ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος. Κάθε μήνυμα που μοιράζονται οι μορμόνοι ιεραπόστολοι περιστρέφεται γύρω από Εκείνον και το πώς η εξιλέωση και οι διατάξεις Του μας επιτρέπουν να επιστρέψουμε και να ζήσουμε με τον Πατέρα στους Ουρανούς και την οικογένειά μας στους ουρανούς.

Ιεραπόστολοι σε όλον τον κόσμο

84.000 ιεραπόστολοι υπηρετούν επί του παρόντος σε 405 ιεραποστολές σε όλο τον κόσμο. Διδάσκουν σε κάθε χώρα, όπου το επιτρέπουν η κυβέρνηση και η πολιτική κατάσταση. Πολλοί ιεραπόστολοι φθάνουν να αγαπούν τις περιοχές στις οποίες υπηρετούν τόσο πολύ, που δυσκολεύονται περισσότερο να επιστρέψουν σπίτι αφού τελειώσει η ιεραποστολή τους παρά όταν έφυγαν από το σπίτι τους στην αρχή. Επιστρέφουν σπίτι ως ενημερωμένοι πρέσβεις των εθνών και των πολιτισμών όπου υπηρέτησαν.