ComeuntoChrist.org Ανά τον κόσμο
Άνθρωποι
Αξίες
Τα πιστεύω
Επίσκεψη
.

Σχετικά με εμάς

Πιστεύουμε ότι μέσω Εκείνου όλη η ανθρωπότητα μπορεί να απολαύσει αιώνια ζωή με την οικογένειά της στη βασιλεία του Επουράνιου Πατέρα (Κατά Ιωάννην 3:16). Πιστεύουμε επίσης ότι ζούσαμε με τον Θεό ως πνεύματα προτού γεννηθούμε (Προς Ρωμαίους 8:16) και ότι σύμφωνα με το σχέδιο της ευδαιμονίας Του μπορούμε να έλθουμε στη γη για να λάβουμε υλικό σώμα, προκειμένου να μάθουμε και να αναπτυχθούμε πνευματικώς. Μέσω του έργου που γίνεται σε μορμονικούς ναούς, πιστεύουμε ότι οι οικογενειακές σχέσεις μας μπορούν να επισφραγισθούν αιωνίως. Όλα αυτά εξαρτώνται από το αν ζούμε χρηστό τρόπο ζωής σύμφωνα με τη θεία καθοδήγηση του Θεού, όπως αποκαλύφθηκε από προφήτες, και αν μετανοούμε, όταν κάνουμε λάθη. Αποστολή της Εκκλησίας είναι να μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες αυτής της ζωής, ούτως ώστε να είμαστε άξιοι των εγκόσμιων και πνευματικών ευλογιών που θέλει ο Θεός για εμάς.

Η Εκκλησία

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών είναι το επίσημο όνομα της θρησκείας που κοινώς αποκαλείται μορμονική Εκκλησία. Ιδρύθηκε στις 6 Απριλίου 1830 από τον Τζόζεφ Σμιθ, τον πρώτο πρόεδρο της Εκκλησίας. Πιστεύουμε ότι εκλήθη από τον Θεό να γίνει προφήτης κατά τη σύγχρονη εποχή, όπως ο Μωυσής και ο Αβραάμ κατά την εποχή της Βίβλου. Ο Τζόζεφ Σμιθ είδε τον Θεό και τον Ιησού Χριστό σε ένα όραμα, αφού προσευχήθηκε να μάθει σε ποια εκκλησία να προσχωρήσει. Τον επισκέφθηκαν για να αποκαταστήσει την εκκλησία που οργάνωσε ο Χριστός, όταν ήταν επάνω στη γη, με την κατάλληλη οργάνωση και εξουσία της ιεροσύνης που είχαν χαθεί σύντομα μετά τον θάνατο του Σωτήρος.

Από τα αρχικά έξι μέλη το 1830, η Εκκλησία του Ιησού Χριστού έχει αυξηθεί σε σύνολο μελών περίπου 14 εκατομμύρια σε έξι ηπείρους. Μετά τον θάνατο του Τζόζεφ Σμιθ, μία αδιάσπαστη διαδοχή προφητών έχει ηγηθεί της Εκκλησίας, πάντοτε προσπαθώντας να φέρει τα μέλη σε καλύτερη κατανόηση και μεγαλύτερη αγάπη για το Ευαγγέλιο τού Ιησού Χριστού.

Mormon.org

Αυτός ο ιστότοπος σκοπό έχει να παρουσιάσει την Εκκλησία μας στον κόσμο. Μέσα από αυτές τις σελίδες ελπίζουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας, να δώσουμε επακριβείς πληροφορίες και να παράσχουμε τρόπους για να μάθετε περισσότερα. Η "People" σελίδα παρουσιάζει στους αναγνώστες της τους μορμόνους, οι οποίοι λένε τις δικές τους ιστορίες για το πώς το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού έχει ευλογήσει τη ζωή τους. "Οι αξίες" τονίζουν ορισμένες από τις πολιτιστικές προτεραιότητες των μορμόνων, όπως οι δυνατές οικογένειες, η υπηρέτηση και το να είμαστε καλοί πολίτες. Και παρουσιάζουμε τις κύριες διδαχές που είναι η βάση των πιστεύω μας στο τμήμα "Πιστεύω". Ελπίζουμε ότι αυτός ο ιστότοπος θα είναι μία καλή αρχή για την έρευνά σας της πίστεώς μας, η οποία θα προαχθεί από την επαφή με τους ιεραποστόλους και τις επισκέψεις στις συγκεντρώσεις της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία κατέχει και λειτουργεί πολλούς δικτυακούς τόπους, ορίστε ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς:

  • Το LDS.org -- κυρίως απευθύνεται σε μέλη της Εκκλησίας, παρουσιάζοντας μηνύματα από ηγέτες της Εκκλησίας, διαδικτυακές ομάδες για τοπικά εκκλησιάσματα και παρέχει πηγές για όσους μελετούν το Ευαγγέλιο ή προετοιμάζουν μαθήματα.
  • Το Newsroom.LDS.org -- που παρέχει ιστορίες ειδήσεων και στατιστικές πληροφορίες αναφορικώς προς την Εκκλησία.
  • Το Familysearch.org -- η μεγαλύτερη γενεαλογική οργάνωση στον κόσμο, που παρέχει αρχεία και υπηρεσίες για όποιον ενδιαφέρεται για την έρευνα οικογενειακής ιστορίας.