Εβδομάδα του Πάσχα

Η τελική εβδομάδα της ζωής του Σωτήρος άλλαξε τον κόσμο για πάντα. Ανακαλύψτε πώς τα γεγονότα κάθε ημέρας μάς βοηθούν να εκτιμήσουμε τη θαυμαστή αποστολή Του.
 • Ο Ιησούς Χριστός εισέρχεται θριαμβευτικά στην Ιερουσαλήμ με τους οπαδούς Του να αποθέτουν μανδύες και φύλλα βαΐων στον δρόμο Του. Δεν είναι η πρώτη φορά που εισήλθε στην πόλη. Η τρίχρονη διακονία Του τον πήγε σε όλους τους Αγίους Τόπους, όπου δίδασκε, έκανε θαύματα και διέδιδε το φως του Ευαγγελίου Του. Έως τότε, ο Ιησούς Χριστός προετοιμάζεται να κάνει το πιο σημαντικό θαύμα όλων.

  Όπως τα πάντα που έκανε, η είσοδος του Ιησού Χριστού εκπληρώνει προφητεία. Η άφιξή Του στην Ιερουσαλήμ αποτελεί δυνατή απόδειξη ότι ο Θεός τηρεί τις υποσχέσεις Του προς τα τέκνα Του. Ο Επουράνιος Πατέρας μας παρείχε την οδό να υπερνικήσουμε την αμαρτία και τον θάνατο -- μέσω του Υιού Του, Ιησού Χριστού.

 • Αφού εισήλθε στην Ιερουσαλήμ, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει ο Ιησούς Χριστός είναι να πάει στον ναό. Εκεί, μέσα στον οίκο του Πατέρα Του, ο Ιησούς βλέπει διάφορους εμπόρους να πωλούν στους περαστικούς και να αγοράζουν από αυτούς. Μιλώντας με πρόδηλη εξουσία, τους προστάζει να φύγουν.

  Ο καθαρισμός του ναού στην Ιερουσαλήμ ήταν μία πράξη γενναιότητας. Μπορούμε να ενθαρρυνθούμε, γνωρίζοντας ότι ο Ιησούς Χριστός έκανε αυτό που ήξερε ότι είναι σωστό, είτε αυτό ήταν δημοφιλές είτε όχι. Όταν Τον ακολουθούμε, λαμβάνουμε τη δύναμη να κάνουμε το ίδιο.

 • Η παρουσία του Ιησού στην Ιερουσαλήμ δεν πέρασε απαρατήρητη από τα μέλη της εξουσίας. Βλέποντας τον Ιησού ως απειλή, επιζητούν να Τον δυσφημίσουν. Στο Όρος του Ναού, ανακρίνουν τον Ιησού με την ελπίδα ότι θα βρουν κάτι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναντίον Του. Όμως οι εμπνευσμένες απαντήσεις του Ιησού δεν αποκαλύπτουν κανένα αδίκημα και οι εχθροί Του απλώς δυσφημίζονται.

  Παρά την απίστευτη αντίθεση, το έργο του Ιησού Χριστού συνεχίσθηκε. Χάρη στη μεγάλη Του αγάπη για εμάς, δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια της ζωής μόνοι μας. Όταν επιζητούμε τη βοήθειά Του, μπορούμε να υπερνικήσουμε ακόμη και τη μεγαλύτερη δυσκολία.

 • Τα γεγονότα της Τετάρτης είναι άγνωστα. Όμως αντί να εστιάζουμε στο πού ήταν ο Ιησούς, μπορούμε να εστιάσουμε στο τι δίδαξε ο Ιησούς κατά τη διακονία Του.

  Ο Ιησούς ήταν ο Μέγας Διδάσκαλος. Ανοίγοντας την καρδιά μας σε Εκείνον, μπορούμε να βρούμε απαντήσεις στα πιο σημαντικά ερωτήματα της ζωής. Όμως για να το κάνουμε, πρέπει να είμαστε όπως ήταν οι μαθητές Του -- ταπεινοί και ειλικρινείς.

 • Ο Ιησούς παρατηρεί το Πάσχα με τους Αποστόλους Του σε αυτό που συχνά αναφέρεται ως Μυστικός Δείπνος. Τους εκφράζει την αγάπη Του μέσω των λόγων και των πράξεών Του. Κατόπιν μαζί αναχωρούν για έναν ήσυχο κήπο ονόματι Γεθσημανή. Όμως αυτό που συμβαίνει μετά πρέπει να το υπομείνει μόνος του ο Ιησούς. Προσεύχεται και τον κυριεύει απροσμέτρητη αγωνία. Αυτή είναι η αρχή και η κορύφωση της ιεράς αποστολής του Ιησού Χριστού. Παίρνει επάνω Του τις αμαρτίες του κόσμου.

  Μολονότι έζησε μία τέλεια ζωή, ο Ιησούς Χριστός πλήρωσε το τίμημα για όλες τις αμαρτίες μας. Ήταν μία θυσία που μόνον Εκείνος θα μπορούσε να κάνει και το έκανε προθύμως -- για σας, για όλους μας.

 • Κατά τις πολύ πρωινές ώρες, ο Ιησούς προδίδεται στα χέρια των μελών της τοπικής εξουσίας. Ύστερα από μία σειρά μονόπλευρων δικών, καταδικάζεται σε θάνατο διά σταυρώσεως. Πεθαίνει επάνω στον σταυρό εκείνο το απόγευμα με τους μαθητές και τους κατηγόρους Του παρόντες ως μάρτυρες.

  Επειδή ο Ιησούς Χριστός βίωσε τόσο έντονα δεινά, έχει τέλεια ενσυναίσθηση για εμάς, όταν έχουμε πόνο, είτε σωματικό είτε πνευματικό. Επειδή υπερνίκησε τον θάνατο και έζησε ξανά, έχει τη δύναμη να μας βοηθά να υψωνόμαστε πάνω από τις δυσκολίες στη ζωή μας, άσχετα από το πόσο σκοτεινά και δύσκολα μπορεί να φαίνονται τα πράγματα.

 • Την προηγούμενη νύκτα, το σώμα του Ιησού Χριστού είχε τοποθετηθεί στον τάφο. Οι γραφές είναι κυρίως σιωπηλές για την ημέρα μετά τη σταύρωσή Του.

  Πιθανώς, αυτή ήταν μία ημέρα βαθιάς περισυλλογής για τους οπαδούς και τις οικογένειές τους. Ομοίως, εσείς και η οικογένειά σας προσκαλείστε να αφιερώσετε χρόνο και να σκεφθείτε πραγματικά τι πέρασε ο Ιησούς Χριστός και γιατί ήταν πρόθυμος να το κάνει.

 • Νωρίς το πρωί, η Μαρία η Μαγδαληνή, μία φίλη και οπαδός του Ιησού, έρχεται στον τάφο για να φροντίσει το σώμα του Ιησού Χριστού. Προς έκπληξή της, βρίσκει τον τάφο άδειο. Όμως δεν είναι μόνη. Ένας άνδρας της απευθύνει τον λόγο, ένας κηπουρός, υποθέτει. Όμως μετά λέει το όνομά της: «Μαρία». Και εκείνη βλέπει. Είναι ο Ιησούς. Ο Χριστός ζει.

  Ο Ιησούς Χριστός υπερνίκησε τον θάνατο και ανέστη και επειδή ζει, όλοι μας θα ζήσουμε ξανά. Επειδή ζει, όχι μόνον την τρίτη ημέρα, αλλά σήμερα, κάθε μέρα, μπορούμε να Τον βρούμε.

Μάθετε περισσότερα για τη ζωή και την αποστολή του Ιησού Χριστού εδώ..